Wednesday 9 December 2009

Sain suusad alla

Käisin siis esimest korda sel talvel suusatamas, Vihti suusakeskuse 1 km rajal. Ilm oli täna nulli ümber ja asi algas suusamääramisega, mille käigus sain kolme eri liiki kliistrit pidamismäärdeks pandud -- mul endal oli kaks erinevat tuubi lõpukorral ja siis kohalikult vanalt laenasin veel kolmandat juurde ka. Eks suusk siis pidas ka niimoodi vaheldumisi, libises muidugi uljalt, selline vana lumi ja jääs jälg.

Rada oli muidu üllatavalt hea, arvestades, et külma oli viimati kuu aega tagasi ja siis see lumi valmis tulistati. Igal juhul lumi määrdunud ei olnud, nagu mõnikord sellise rajaga juhtub. Rada iseenesest oli selline edasi-tagasi süsteemiga, alguses vonklevalt ja laugelt kergelt mäkke ja tagasitulles alla tagasi. Sõitsin mingi 12 ringi, vahepeal läks lugemine sassi ka.

Seal oli ka mingi mäesuusanõlv kohe kõrval, kõrgustevahe vist oma 80 m, mis on suurem kui kusagil Eestis. Inimesi eriti ei olnud, liftisaba puudus. Rahvas vist ei usu, et kusagil lund on. Ja tegelikult see nõlv ja suusarada ongi ainukesed kohas Soomes allpool polaarjoont enamvähem, kus suusatada saab. Lähim teine suusarada on vist hetkel Otepääl.



2 comments:

  1. meie friigid alles rollerdavad. jah, olen kuulnud ka Otepääl suusatamas käinutest. ehkki tänase kuupäevaga on neid suusarajahakatusi nagu seeni pärast vihma (vt sport.err.ee/lumeinfo.php). kas mõne neist piltide peal oled ka ise? ülemise pildi suusataja samm on päris hea!

    ReplyDelete
  2. Ei ise ma pildi peal ei ole :)

    Siin on vahepeal lund juurde sadanud, aga sellist väga kerget Colorado stiilis kuiva puudrit ja üsna hõredalt, nii et looduslikul lumel vist veel sõita ei saa. Aga paaris kohas on pikemad kunstlumerajad valmis, varsti lähen proovima.

    ReplyDelete